fredag 24. januar 2014

Hvem skal registreres i personallisten?

Alle yrkesgrupper skal i utgangspunktet registreres i personallisten, men det finnes unntak fra dette.  Skal innleid personale og oppdragstakere som er næringsdrivende føres? Skattedirektoratet har kommet med en uttalelse om avgrensningene.

Personallisten skal gi en oversikt over personer som arbeider i virksomheten, herunder også ulønnet og innleid personale. Med innleid personale menes personale som er leid fra vikarbyråer eller lignende virksomheter som stiller arbeidskraft til disposisjon for andre. Derfor er det et utgangspunkt at alle som arbeider i virksomhetslokalet skal være registrert i personallisten, uavhengig av om vedkommende er ansatt eller driver egen virksomhet

Det er gitt unntak fra kravet til å føre personalliste for små virksomheter, der personalet kun består av eier, eller daglig leder som også er deltaker eller aksjonær i foretaket, samt dennes ektefelle/samboer eller barn under 16 år, jf. bokføringsforskriften § 8-5-6 siste ledd. Se også Skattedirektoratets melding nr. 8/13 om krav til føring av personalliste i enkelte bransjer, pkt. 1.4.1.

Hvem skal ikke registreres?

  • Ansatte i foretak som driver vaktvirksomhet skal ikke registreres. (for eksempel. vakthold på utested)
  • Ansatte i renholdsvirksomhet skal ikke registreres.
  • Oppdragstakere som er næringsdrivende skal ikke registreres i personallisten. (for eksempel. en DJ eller en reparatør)






Les mer om Personallisten her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar