fredag 4. oktober 2013

Xledger vokser

Trendsetter og ledende ERP-systemleverandør Xledger er en av NetLedgers gode samarbeidspartnere. 

Her kan du lese om Xledger, som tidlig tok nettskyen i bruk. Det ga dem et forsprang - og nå kan selskapet bli en stor aktør på alle kontinent.

Xledger opererte ”i skyen” lenge før dette ble et begrep i markedet. Med ti års forsprang er Xledger en trendsetter i moderne skybaserte ERP-løsninger. Fra å lage et online styringssystem for økonomi og administrasjon har Xledger utviklet et system som også omfatter funksjonsområder som fakturering, bank, lønn og reise, prosjekt og time, logistikk, rapporter og en rekke tilleggstjenester.

Svært tidlig ute
Allerede i 2000 så gründerne Jarle Sky, Lennart Grøtt Holen og May Helen Kvarberg potensialet i å lage et webbasert ERP-system. Xledgers unike system bidrar ikke bare til å effektivisere regnskaps- og økonomifunksjonen for små og mellomstore bedrifter – det gir oppdatert og lett tilgjengelig informasjon for alle typer brukere.

Helge Strømme, CEO i Xledger
Vokser i utlandet
Xledger har store ambisjoner for fremtiden.
– Vi kommer til å bli en stor aktør på alle kontinent. Når vi har etablert oss godt i USA og Europa, står Asia for tur, forteller Helge Strømme, CEO i Xledger.
Xledgers kontor i USA ligger i Colorado Springs.

Ledende aktør
– Vi har en veldig god løsning, og er kommet lenger enn konkurrenter. Derfor har vi store forventninger til god vekst de kommende 2-3 årene. I Norge har vi vist at løsningen er bærekraftig og skalerbar. Xledger fungerer for både små og større bedrifter. Vår visjon er å bli en ledende aktør globalt, sier Helge Strømme.
Xledger er i full gang i England og Sverige.
– I Sverige har vi faktisk holdt på siden 2010.  Nå ser vi at det løsner. Vi hadde vårt første partnermøte i UK i april. Her som i Sverige og USA jobber vi nå med lokaliseringen. I hvert land må vi tilpasse oss det lokale markedet, da det er ulike regler og opplegg på flere områder, som f. eks bank og betalingstjenester.

Enklere for deg
Hva er så Xledgers grunnleggende drivkraft og motivasjon? Å gjøre livet enklere for bedrifter.
– Forventningen om at alt skal foregå på nett gjelder nå også for regnskap. Kundenes behov endrer seg stadig. De forventer og ønsker oppdatert informasjon og arbeidsdeling, og stiller større kompetansekrav til regnskapsførere. Det gjelder å være offensiv og ta utviklingen på alvor, sier Helge Strømme.

Viktig tilpasning
Strømme forteller at flere kjenner avmakt i møte med den teknologiske utviklingen. ”Vi har ikke tid til å sette oss inn i det”, er en kjent unnskyldning.
– Å innføre ny teknologi og en ny måte å jobbe på krever noe tid i starten. Men tilpasningen må skje, og den nye måten å arbeide på vil spare tid så snart man er kjent med systemet. Å ta i bruk Xledgers ERP-system gjør arbeidshverdagen enklere, garanterer Helge Strømme.

Bruker mindre tid
Han får støtte fra Bjørn Jarl, CEO i Symfoni Software AS.
– Med Xledger har vi fått full kontroll, og det forståelig for alle ansatte med og uten regnskapskompetanse. Vi bruker mye mindre tid og godkjenner bilag på iPad hvor som helst og når som helst.



Xledger

Etablert i 2000.
Tilbyr fullskala webbasert ERP-system.
Visjon: Instant Business Insight.
            Å forenkle kunders hverdag gjennom
           ”Simplifying business managment and deliver up-to-date 
            decision tools”.
Les mer: www.xledger.no