mandag 16. februar 2015

Handysize har full kontroll på sine butikker

Kunnskap om butikkdrift kombinert med integrert kassaoppgjør har gitt Handysize AS et unikt styringsverktøy. De har daglig kontroll på kostnadsbildet ved at de kontinuerlig får inn data fra salg i butikkene til kjøp fra underleverandører.

Outsourcer støttefunksjoner

Kombinasjonen NetLedger og det nettbaserte økonomisystemet Xledger har vært som hånd i hanske for oss, forteller Charlotte Bjørn Gamst. Hun er markedssjef og partner i Handysize AS som tilbyr alt man trenger av reiseutstyr med vekt på størrelse, kvalitet og funksjonalitet.
-I dag har vi flere butikker, en internettbutikk og en avdeling som jobber med bedrifter. Med få ansatte i administrasjonen er det viktig for oss at de fleste av våre støttefunksjoner blir tjenesteutsatt. Butikkdrift er krevende og komplekst. Derfor var det viktig for oss at vårt regnskapsbyrå hadde forståelse for vår bransje, samtidig som vår fremtidige økonomiløsning hadde en funksjonalitet som ivaretok våre konkrete behov.

NetLedger scorer på bransjekunnskap

-Vi var i møte med syv regnskapskontorer. Valget av NetLedger gav seg nesten selv. De var de eneste som var opptatt av våre behov og viste stor forståelse for vår bransje og våre problemstillinger. Dette scoret de stort på i motsetning til de andre byråene.
-Vi er en typisk SMB bedrift og trenger ikke et regnskapsbyrå som forstår seg på dette segmentet. Vårt tidligere byrå gav oss svært lite tilbakemeldinger. Vi hadde liten kontroll på hva som skjedde i butikkene, fikk ingen rapporter og hadde store problemer med å analysere de dataene vi fikk.

Alltid tilgang til oppdaterte data

-Vi er veldig kostnadsbevisste, påpeker Charlotte Bjørn Gamst videre. Hun kan fortelle at butikkene i dag har en integrert kassaløsning i Xledger.
-Dermed har vi kontroll på salget dagen etter- fra total og ned på de enkelte varegruppene. NetLedger har postmottak fra våre underleverandører, skanner og arkiverer disse bilagene. Dermed får vi også daglig kontroll på kostnadsbildet samtidig som den elektroniske bilagsflyten og arkiveringen er svært effektiv og sparer oss for masse tid.
- I Xledger benytter vi også flere måleparametere som for eksempel timeregistrering på ansatte. her har vi kontroll på alt fra effektiv tid til sykefravær. Vi er helt avhengig av å få kontinuerlige data fra salg i våre avdelinger og kjøp fra underleverandører, slik at vi kan få kontroll, foreta analyser og sette i verk nødvendige tiltak umiddelbart. Det har vi fått gjennom kombinasjonen NetLedger og Xledger.















Regnskap på nett har mange fordeler. Les mer her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar