fredag 27. februar 2015

Outsourcing av regnskap og lønn

Å føre et regnskap kan by på utfordringer. Det er mange lover og regler som må følges og i tillegg må du jevnlig rapportere inn til myndighetene innen gitte tidsfrister. Ofte kan det å outsource regnskapet til profesjonelle være nyttig for å fokusere mer på din egen kjernevirksomhet.

Outsourcing av regnskap

Stadig flere bedrifter velger å sette ut hele eller deler av regnskaps – og økonomifunksjonen. En av de årsakene til dette er at regnskap og økonomiarbeid tar mye tid og krever mye kunnskap og god kompetanse på området. Spesielt viktig er dette når vi vet at områder som regnskap, skatt og avgift er regulert av et omfattende lovverk som stadig endres.

Outsourcing av regnskap og lønn kan gjøre at virksomheten får mer fokus på sine kjerneprosesser. Dette gjør virksomheten mer målrettet og sikrer at ledelsen bruker mer tid på verdiskapende arbeid.

Et helhetlig regnskap er sammen med et godt budsjett det viktigste økonomiske styringsverktøyet for en bedrift. For å kunne styre bedriften mot bedre lønnsomhet må man ha kontroll på økonomien og et godt analysegrunnlag for avgjørelser.

Arbeidsdeling mellom kunde og regnskapsbyrået

Ofte kan det lønne seg å dele arbeidet med et regnskapsbyrå, slik at du tar deg av det du kan og har kapasitet til mens et regnskapsbyrå hjelper deg med resten.
Her er teknologi en faktor som spiller inn. Mange har regnskapsprogram som er nettbasert og dermed gjør det enklere for arbeidsdeling mellom regnskapsfirma og kunde. I tillegg har kunden alltid tilgang til regnskapet og kan dermed ha full kontroll på hva som skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar