mandag 7. desember 2015

Bedre tid til egen kjernevirksomhet

Cafeselskapet Lille Persille fikk bedre tid til egen kjernevirksomhet. De ønsker å skape en god smaksopplevelse ved hjelp av gode, hjemmelagde råvarer. Sterk vekst, behov for fokus på egen drift og utvikling, samt et ønske om å få et profesjonelt økonomisystem og ekstern partner, var bakgrunn til at Lille Persille i 2008 gikk inn i NetLedgersystemet.

Vekst

Cafeselskapet Lille Persille som ble etablert i 2008 opplevde sterk vekst med etablering av flere cafeer i Oslo og Akershus.
– Som grunder og i en slik fase var det viktig for oss å få et profesjonelt regnskapsprogram blant annet for å få en mer effektiv regnskapsførsel, forteller daglig leder Gudmund Melberg, idet han påpeker at det også var viktig å være tett på egen økonomi uten å måtte bruke for mye tid på kontorarbeidet.
Dette var bakgrunnen for at Lille Persille i 2008 valgte å samarbeide med NetLedger.

Fokus på egen virksomhet

I dag består Lille Persille kjeden av fem cafeer i Oslo og Akershus med en samlet omsetning på rundt tretti millioner. I tillegg til cafedrift som er basert på hjemmelagde råvarer, tilbyr selskapet også lunsjavtale og catering til bedrifter.
– Vi mener at sunn mat gir god stemning på jobben, og vi ønsker å skape en god smaksopplevelse ved hjelp av gode, hjemmelagde råvarer, forteller Melberg videre og viser til at Lille Persille lager maten fra bunnen av, råvarene håndplukkes og at ferskhet og sunnhet er viktig.
– For en bedrift som oss, er det ikke grunnlag for egne medarbeidere som kun jobber med økonomi. Samarbeidet med NetLedger gir meg som grunder og eier, mulighet til å bruke mer tid ute i cafeene,
samtidig som jeg til enhver tid kan holde meg oppdatert.

Enklere hverdag

Melberg er overbevist om at outsourcing av økonomifunksjonen er det rette for mindre bedrifter.
– Jeg tror det er mange grundere som ønsker å jobbe mer operativt ute i felten, men som blir sittende
begravd i permer og papirer. Snart sendes også alle fakturaer digitalt og når registrering av omsetningstall også skjer automatisk, har hverdagen som eier av en mindre bedrift blitt betydelig enklere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar