torsdag 7. november 2013

NARF anbefaler medlemmene å satse på ny teknologi

Regnskapsbransjen er i endring. Ny teknologi, internett og nettbaserte økonomi-systemer tar over. Og krevende og kompetente kunder etterspør rask informasjon og rådgivning på høyt nivå. 

-Tradisjonelt har regnskapsbyrået eid alle transaksjonene. Disse har ligget på en stasjonær server og vært kontrollert av regnskapsføreren. Med internett og nettbaserte økonomiløsninger ligger alle data i nettskyen og kundene har dermed også fått enklere tilgang til alle data, sier administrerende direktør Sandra Riise hos NARF.
 
– Med ett tastetrykk så er man på nett og har full tilgang til alle data. Samtidig er tempoet høyere, alle ønsker ferske og ajourførte data. Kundene følger daglig med på sitt regnskap, de er blitt mer kompetente og etterspør mer rådgivende tjenester og veiledning hos regnskapsføreren. Ny teknologi skaper derfor flere nye muligheter for våre medlemmer. De som ikke blir med nå, risikere å bli stående igjen på perrongen, når den fremtidige regnskapsførerrollen utformes, påpeker Riise.
 

Viktig med relasjonsbygging

 
Det er viktig at regnskapsføreren har et nært forhold til sine kunder. Mange byråer bør jobbe enda mer med relasjonsbygging. Regnskapsføreren  har et unikt utgangspunkt i sin kompetanse, lokale forankring og intime kunnskap om sin kunde. Derfor stiller regnskapsføreren sterkt i rollen som
rådgiver – ikke bare på økonomiske spørsmål, men i mange tilfeller også innen strategi, ledelse og administrasjon sier Riise.
 
Hun poengterer videre: – De nettbaserte løsningene åpner opp for nettopp dette. Med en rekke automatiserte prosesser vil regnskapsføreren få frigjort tid og kan dermed gå mer aktivt inn i den rådgivende rollen. Regnskapsføreren kan foreta analyser og avdekke kundens behov, samt komme med innspill og forslag. Byråene har nå muligheten til å bli en integrert del av kundens egen organisasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar