tirsdag 26. november 2013

Nye krav til frisør-, bilverksteds- og serveringsstedskunder fra 2014

Med virkning fra 1. januar 2014 innføres det krav om føring av personalliste i enkelte bransjer. Det må føres lister på hvem som til enhver tid er i arbeid i virksomheten. Svikt i rutinene vil innebære store bøter og fare for skjønnsmessig fastsettelse av inntekt med tilleggsskatt.

Det er viktig at regnskapsførere følger opp kundene sine i kategorien frisører, bilverksteder, skjønnhetspleie, catering, gatekjøkken og andre innen tilberedning av mat med å:

1. avklare om kundene omfattes av regelverket, og
2. etablere rutine for føring av personallister.


Motvirke svart arbeid


Skatteetaten skal foreta mange kontroller i løpet av 2014 og bedriften må da kunne vise frem en personalliste over hvem som er på jobb akkurat da. Alle ansatte, også leid arbeidskraft, må registrere seg i personallisten når de kommer og når de går for dagen. Formålet skal være å motvirke svart arbeid. Erfaringer fra Sverige viser at personallister er et tiltak som raskt gir dokumentasjon for at arbeidsforholdene er i orden.

Listen kan både føres elektronisk og manuelt. Skattekontoret kan ilegge overtredelsesgebyr dersom listen ikke er ført i samsvar med regelverket. De aller fleste vil få tilsendt bok fra Skatteetaten. Har ikke din bedrift mottatt bok, kan du bestille gratis på denne siden fra slutten av desember.


Les mer om de nye kravene til personalliste på Skatteetaten sine sider





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar